Η Σχολή Μωραΐτη έχει συνδέσει το όνομά της με την εκπαίδευση της Μουσικοκινητικής Αγωγής από το 1985 σε αδιάσπαστη συνέχεια ως σήμερα με δύο Προγράμματα: το Πρόγραμμα του «Μονοετούς Ενημερωτικού Κύκλου Μουσικοκινητικής Αγωγής» και το Πρόγραμμα του «Διετούς Επαγγελματικού Κύκλου Σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff».
Ο «Διετής Επαγγελματικός Κύκλος Σπουδών Carl Orff» είναι ο μοναδικός κύκλος σπουδών στην Ελλάδα που λειτουργεί σε συνεργασία με το Orff Schulwerk – Forum (OSF).
Πιο αναλυτικά:
- 1985: Τριήμερο Σεμινάριο για τη Μουσικοκινητική Αγωγή C. Orff στη Σχολή Μωραΐτη. Πήραν μέρος 150 μουσικοί από όλη την Ελλάδα. Λειτουργεί για πρώτη φορά ο Μονοετής Κύκλος Μουσικοκινητικής Αγωγής.
- 1986: Ιδρύεται ο «Διετής Επαγγελματικός Κύκλος Σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής C.Orff» σε συνεργασία με το Orff Schulwerk – Forum (OSF), το Ινστιτούτο Carl Orff του Mozarteum και με την αρωγή, εποπτεία του Dr. Hermann Regner.
- 1987, Οκτώβριος: H Μουσικοκινητική Αγωγή C. Orff εντάσσεται στο Δημοτικό της Σχολής Μωραΐτη.
- 1988, Ιούνιος: Αποφοίτηση του πρώτου «Διετούς Κύκλου Σπουδών C.Orff» και ο Dr. Hermann Regner απονέμει τα «Πιστοποιητικά Σπουδών» στο Θέατρο της Σχολής Μωραΐτη.
- 1991, Απρίλιος: «Διεθνές Σεμινάριο Μουσικοκινητικής Αγωγής C.Orff» στο Σούνιο. Οργάνωση Σχολή Μωραΐτη (Επιμόρφωση) και OSF υπό τη διεύθυνση του Dr. Hermann Regner – πρόσκληση καθηγητών από το Ινστιτούτο C. Orff.
- 1992, Νοέμβριος: «Βραδιά Carl Orff» στο Goethe Institut, Αθήνα. Παράσταση του Διετούς της Σχολής Μωραΐτη σε συνεργασία με τον ΕΣΜΑ (Ελληνικός Σύλλογος Μουσικοκινητικής Αγωγής C. Orff), για τα εννενηντάχρονα της Πολυξένης Ματέϋ.
- 1993 Οκτώβριος Υπεύθυνη Σπουδών Διετούς Κύκλου C. Orff Κορνέλια Φλίτνερ.
- 1994, Μάιος: Παρουσίαση στο Θέατρο της Σχολής Μωραΐτη της μετάφρασης στα ελληνικά του βιβλίου του Dr. Herman Regner «Ας μάθουμε να αγαπάμε τη μουσική».
- 1995, Ιούλιος: Ελληνική συμμετοχή στο Διεθνές Συμπόσιο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Carl Orff: Το Ανοίκειο – το Οικείο – το Κοινό με την παράσταση Άλκηστις Αποσπάσματα (παραγγελία του OSF), χορηγία της C.Orff Stiftung και σκηνοθεσία – χορογραφία Κατερίνας Σαρροπούλου.
- 2002, Απρίλιος: «Φεστιβάλ Orff- 2002» στη Σχολή Μωραΐτη σε συνεργασία με τον ΕΣΜΑ. Πρόσκληση καθηγητών (S.Lopez, D.Goodkin, Barbara Haselbach, Ulrike Jungmair) από το C.Orff Institut, AOSA (USA) υπό την εποπτεία της Barbara Haselbach (διευθύντριας OSF).
- 2007, Νοέμβριος: Έκδοση, Νεφέλη Ατέσογλου και Αγγέλικα Σλάβικ, Η παρέα του Αη Βασίλη – Χριστουγενιάτικα Δρώμενα για παιδιά, Νικολαϊδης.
- 2008, Σεπτέμβριος – Οκτώβριος: Σεμινάριο στη Σχολή Μωραΐτη «Χορός και Εικαστικές Τέχνες» της Barbara Haselbach. Η ΒΗ, πρόεδρος του OSF, είχε επαφές με τη διεύθυνση της Σχολής Μωραΐτη, το συμβούλιο των καθηγητών του «Διετούς Κύκλου ΜΚΑ C.Orff» και τον ΕΣΜΑ. Η ΒΗ ανέλαβε την εποπτεία για τον εκσυγχρονισμό – ανανέωση του επαγγελματικού τμήματος ΜΚΑ C.Orff. Υπεύθυνη Σπουδών Κατερίνα Σαρροπούλου.
- 2009, Ιανουάριος: Ολοκλήρωση νέας Ιστοσελίδας www.orff.gr Μουσικοκινητικής Αγωγής στη Σχολή Μωραΐτη. Άρθρα για το Orff – Schulwerk, αναφορά στη συμβολή του Ηermann Regner.
- 2009, Φεβρουάριος: Οργάνωση Ανοιχτών Μαθημάτων Μουσικοκινητικής Αγωγής C. Orff στη Σχολή Μωραΐτη.
- 2009, Μάρτιος: Συμμετοχή στην ετήσια Γενική Συνέλευση του OSF στο Salzburg με αντιπρόσωπο την Κατερίνας Σαρροπούλου και με την αντιπρόσωπο του ΕΣΜΑ Ολυμπία Αγαλιανού .
- 2009, Μάρτιος: Διήμερο Σεμινάριο για τους σπουδαστές του Διετούς Κύκλου 2007 – 2009 της Δανάης Gagné από τη Νέα Υόρκη, μαθήτριας της Π. Ματέϋ, απόφοιτης του C.Orff Ιnstitut, με τίτλο Δημιουργική Διδασκαλία της Φλογέρας για παιδιά .
- 2009, Απρίλιος: Σεμινάριο του W. Hartmann με τίτλο Συνθέτοντας τη δική μας μουσική στο πλαίσιο της συνεργασίας της Σχολής Μωραΐτη με τον OSF.
- 2009, Ιούνιος: Παράσταση του Διετούς στο Θέατρο της Σχολής Μωραΐτη με τίτλο «Ave me Note», πρωτότυπη δημιουργία – ιστορία των σπουδαστών πάνω στην κίνηση, το λόγο και τον ρυθμό.
- 2009, Ιούνιος & Σεπτέμβριος: Εισαγωγικές Εξετάσεις για το νέο Διετή 2009-2011.
- 2009, Ιούλιος: Εκλογές στον ΕΣΜΑ. Αλλαγή Δ.Σ. Πρόεδρος Κατερίνα Αλεξιάδη.
- 2009, Οκτώβριος: Πρόσκληση του Δημήτρη Μαραγκόπουλου (Προέδρου τμήματος) για τη συνεργασία με τη Σχολή Μωραΐτη στην ίδρυση ενός εκπαιδευτικού μεταπτυχιακού προγράμματος Μουσικοκινητικής Αγωγής C.Orff υπό την αιγίδα του Μουσικού τμήματος Ιονίου Πανεπιστημίου.
- 2009, 31 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου: Συμμετοχή της Αγγέλικας Σλάβικ και της Ελένης Λούρα στην οργάνωση και τα εργαστήρια του 6ου Συνεδρίου της ΕΕΜΕ (Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση) με τίτλο: Μουσική: παιδεύει, εκπαιδεύει, θεραπεύει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
- 2009, Νοέμβριος: Έκδοση, Κορνέλια Φλίτνερ Ένα μπιζέλι που το’λέγαν Έλλη, Νάκας.
- 2009-2010 Νοέμβριος–Μάϊος: Μονοετής Κύκλος Σχολής Μωραΐτη, Μύθοι- Παραμύθια – Ιστορίες μέσα από το πρίσμα της Μουσικοκινητικής Αγωγής. Οργάνωση Αγγέλικα Σλάβικ.
- 2009, 12 & 13 Δεκεμβρίου: Συνάντηση της υπεύθυνης σπουδών Κατερίνας Σαρροπούλου στο Salzburg με την Πρόεδρο του OSF Βarbara Haselbach για ανάλυση – ερμηνεία του Αναλυτικού Προγραμματος Σπουδών του Orff-Institut, Mozarteum.
- 2010, 27-28 Φεβρουαρίου: Έναρξη συνεργασίας της Σχολή Μωραΐτη (Διετής C.Orff) και του Ιονίου Πανεπιστημίου – Σεμινάριο στην Κέρκυρα της Κατερίνας Σαρροπούλου: Η Ουδέτερη Μάσκα και η Ζωγραφική – ένας δημιουργικός δρόμος του Θεάτρου μέσα από την Κίνηση του σώματος. Υπεύθυνη οργάνωσης: Ζωή Διονυσίου.