Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

μια μεγάλη δασκάλα, ένα αγαπητό πρόσωπο σε όλους εμάς που μαθητεύσαμε μαζί της, η Νεφέλη Ατέσογλου, έφυγε πριν λίγες μέρες για το μεγάλο ταξίδι.

Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τη βαθιά μας λύπη για την απώλεια της εξαίρετης συναδέλφου, της αγαπημένης φίλης, της δικής μας Νεφέλης!

Ο σεμνός της χαρακτήρας, η διακριτικότητα και η ηρεμία που την διακατείχε ήταν γνωστά σε όλους μας αλλά δεν έκρυβαν την δύναμη μιας τόσο σημαντικής προσωπικότητας στον χώρο της μουσικής εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στον χώρο της μουσικοπαιδαγωγικής προσέγγισης Carl Orff.

Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της στο Ωδείο Αθηνών και συνέχισε στην επαγγελματική σχολή της Κούλας Πράτσικα. Η γνωριμία της με την Πολυξένη Ματέυ ήταν η αρχή για την συνεχή προσφορά και συμβολή της στην Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff. Δίδαξε Μουσικοκινητική Αγωγή Orff σε παιδικές τάξεις τόσο στην Σχολή Ματέυ όσο και σε άλλες σχολές χορού. Συνεργάστηκε με το Υπουργείο Παιδείας κατά την διδασκαλία ενηλίκων και το 1985 ξεκίνησε να διδάσκει πλέον στην Σχολή Μωραΐτη στα πλαίσια της Επιμόρφωσης στην Μουσικοκινητική Αγωγή Orff, τόσο στον Μονοετή όσο και στον Διετή Κύκλο Σπουδών.

Η Νεφέλη πρωτοστάτησε ένθερμα για την ανάδειξη του ελληνικού προσώπου της Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff δίνοντας στην ελληνική παράδοση ιδιαίτερη σημασία. Δίδαξε παιδικές ομάδες με θέμα «Τα λαϊκά έθιμα στον κύκλο του χρόνου και τα τραγούδια τους» στο Μουσείο Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη.

Υπήρξε επίτιμη πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Μουσική Εκπαίδευση και επίτιμη πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff.

Εμείς όλοι οι συνάδελφοι, οι φίλοι της, οι μαθητευόμενοί της θα την αποχαιρετήσουμε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, ώρα 2μ.μ. στο Α΄ Κοιμητήριο.

Με εκτίμηση,

Κατερίνα Σαρροπούλου

Υπεύθυνη Σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής ORFF Σχολή Μωραΐτη

Για την Νεφέλη